Nieuws! Passief Bouwblok gaat verder onder de naam Comfort Bouwblok

Huizen bouwen met blokken

Wist je dat huizen bouwen met blokken een hoop voordelen met zich meebrengt? Zowel architecten, aannemers en particulieren zullen pluspunten van het bouwproces ervaren. Een woning moet tegenwoordig over een goede isolatie beschikken. Dit wordt verzocht vanuit de overheid en zorgt ervoor dat huiseigenaren geld kunnen besparen. Een goed geïsoleerde woonruimte houdt warmte binnen, waardoor de verwarming minder gebruikt hoeft te worden. Er wordt door goede schil veel energie bespaard. Bouwen met blokken is simpelweg efficiënt en goedkoop.

Voor de bouw of verbouwing met blokken is een omgevingsvergunning nodig. Voorheen heette dit een bouwvergunning. Deze omgevingsvergunningen kunnen op 2 manieren aangevraagd worden. Dit kan gedaan worden via de website van de gemeente of via omgevingsloket.nl. Voor het aanvragen moeten documenten getoond worden zoals de bouwtekening. Dit kan allemaal geregeld worden via Comfort Bouwblok, zodat jij nergens naar hoeft om te kijken.

 

foto van eps bouwblok

Passief bouwen; Je eigen woning

Wil je een luchtdichte woning bouwen? Wij van Comfort Bouwblok willen je bij dit bouwproces graag helpen. Je kan de keuze maken om een passief huis te bouwen welke energieneutraal is. Op passieve wijze bouwen is erg energiezuinig. Comfort Bouwblok is gespecialiseerd in duurzame huizen en weet hoe de techniek toegepast moet worden. Een passief woonobject kan gezien worden als overtreffende trap van een energiezuinige woning. Bij het bouwen van een passief huis is isolatie cruciaal. Natuurlijk wil je dat je woning lekker warm blijft en dat er geen tocht zal ontstaan. Passief bouwen zorgt voor luchtdichtheid. Passieve bouwblokken houden warmte van zonlicht en andere warmtebronnen binnen en kou buiten. Er is geen last van kieren zodat warmte vastgehouden kan worden.

 

Verlaag je energierekening met EPS bouwblokken

De energierekening kan verlaagd worden met behulp van EPS bouwblokken. Het bouwen of laten bouwen van een huis gaat niet vanzelf. Er komen veel belangrijke beslissingen bij kijken. Wetgeving zorgt dat huizen aan specifieke isolatie-eisen moeten voldoen. Dit kan gerealiseerd worden als de juiste materialen ingezet worden. Goed materieel houdt warmte binnen en kou buiten. Als een ruimte goed geïsoleerd is zal de verwarming niet op hoge temperatuur hoeven te staan. Dit is voordelig voor ieders portemonnee.

Makkelijk, voordelig en duurzaam bouwen

Comfort Bouwblok maakt makkelijk, voordelig en duurzaam bouwen mogelijk. Er wordt ingezet op energiezuinig en comfortabel wonen. In de zomer kun je een koele en in de winter een warme ruimte verwachten.

Het bouwproces bestaat uit een aantal stappen. Een goede fundering is essentieel. De blokken waarmee wordt gebouwd zijn gemaakt van Neopor isolatieplaten van polystreen (EPS). Dit kan gezien worden als het op elkaar stapelen van legostenen. Nopjes zorgen ervoor dat ze exact in elkaar vallen. Zo worden koudebruggen voorkomen.

Vervolgens wordt beton gestort in de ruimte die hol is. Het resultaat is een massieve muur rondom de geïsoleerde binnen- en buitenmuren. De RC-waarde is 9.0 m2 K/W. Door de elementen van Comfort Bouwblok zal jij comfortabel wonen. Op ieder moment van de dag is er een goede temperatuur in de woning. Het realiseren van een goed geïsoleerd huis kun je met een gerust hart aan Comfort Bouwblok overlaten.

 

Klik HIER voor meer informatie of stuur gerust een mail naar info@comfortbouwblok.nl.

Bekijk ook onze andere artikelen:

Bouwblokken

Recht bouwelement

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 400 mm
RC Waarde: 9.00 m2.K/W

Buitenhoek

Lengte: 850 mm en 550 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 400 mm
RC Waarde: 9.00 m2.K/W

Binnenhoek

Lengte: 450 mm en 150mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 400 mm
RC Waarde: 9.00 m2.K/W

Passtuk

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 200 mm
Dikte: 200 mm

Horizontaal Element

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 140 mm
Dikte: 50 mm

Verticaal Element

Breedte: 140 mm
Hoogte: 490 mm
Dikte: 50 mm

Hoekpas Element 400

Lengte: 150 en 450 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 200 mm

Opvulstrook 400

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 450 mm
Dikte: 200 mm

Hoekpas Element 400

Lengte: 850 en 550 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 200 mm

Recht Element 330

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 330 mm
RC Waarde: 6.70 m2.K/W

Binnenhoek 330

Lengte: 150 mm en 550 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 330 mm
RC Waarde: 6.70 m2.K/W

Hoekpas Element 330

Lengte: 780 en 480 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 130 mm

Pas Element 330

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 200 mm
Dikte: 130 mm

Hoekpas Element 330

Lengte: 150 en 450 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 130 mm

Opvulstrook 330

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 45 mm
Dikte: 130 mm

Bouwmaterialen

Benodigdheden voor een optimale verwerking van de Comfort Bouwblokken. Vraag gerust naar de toepassing en werking.

Schoren

Voor het waterpas stellen van de wanden maken we gebruik van schoren. Deze zijn eventueel ook te gebruiken als steiger. Op de liggers kunnen steigerplanken geplaatst worden, zodat er tijdens het storten van het beton op gelopen kan worden.

Startprofiel

Het binnenste deel van het Passief Bouwblok valt in het startprofiel. Deze zijn verkrijgbaar via Passief Bouwblok en hebben een lengte van 300cm.

EPS snijder

De EPS snijder is ontwikkeld voor het zonder rommel op maat snijden van de bouwelementen.

Pluggen

Thermax pluggen voor het bevestigen van zware elementen aan de gevel.