Nieuws! Passief Bouwblok gaat verder onder de naam Comfort Bouwblok

Energiezuinig huis bouwen

Architecten, aannemers en particulieren hebben er allemaal mee te maken; energiezuinig bouwen. Mede door de veranderingen in wet- en regelgeving moeten nieuwbouwwoningen tegenwoordig duurzaam en energiezuinig zijn. De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor milieu en CO2-uitstoot, wat het energieneutraal bouwen een stuk populairder heeft gemaakt. Een energiezuinige woning bouwen is een cruciale stap om duurzaam te kunnen wonen. Bouwtechnieken, energiebesparende maatregelen en recente ontwikkelingen zorgen ervoor dat het energieverbruik van een woning kan worden verminderd. Dit resulteert niet alleen in een lagere uitstoot, ook kan dit veel kosten besparen. Goede isolatie is onmisbaar bij energieneutraal bouwen. Comfort Bouwblok heeft uitstekend geschikt materiaal om de woning zowel te bouwen als te isoleren.  

Wat is energieneutraal bouwen? 

De bouw kent veel verschillende materialen en systemen. Elk met unieke eigenschappen en verschillende doeleinden. De laatste jaren hebben veel nieuwbouwhuizen de eis dat ze energieneutraal moeten zijn. Dit houdt in dat deze huizen geen externe energie nodig hebben voor onder meer het verwarmen of koelen van het huis. Ook voor warm water heeft een energie neutrale woning geen externe energie nodig. Aan de hand van een slim ontwerp wordt er een woning gebouwd dat gebruik maakt van natuurlijke verwarming. Door het gebruik van bepaalde bouwmaterialen en warmtebronnen zorg je ervoor dat een woning zelf de energie en warmte behoud voor eigen gebruik. Ook isolatie is een belangrijke schakel in een energieneutraal huis.  

Hoe wordt op een energie neutrale manier gebouwd? 

Wanneer een gebouw zelf voldoende energie oplevert om in de behoefte van de bewoners te voorzien, is een huis energie neutraal. Verschillende materialen, constructies, technieken en energiebronnen kunnen hier een bijdrage aan leveren. Door een huis zo goed mogelijk te isoleren kun je enorm op de energiekosten besparen. Het is noodzakelijk om niet alleen de ramen en muren te isoleren, maar het gehele omhulsel van het huis. Op deze manier blijft de warmte zo goed mogelijk binnen en de kou buiten. Goede isolatie zorgt ervoor dat je huis koel blijft in de zomer en warm in de winter. Met het Comfort Bouwblok bouwsysteem wordt er gebruik gemaakt van blokken die als legostenen op elkaar worden gezet. Doordat de noppen van de blokken precies in elkaar passen ontstaat er een muur. In de vrije ruimte die er tussen muren ontstaat, wordt beton gestort. Hierdoor wordt er een geïsoleerde muur gecreëerd.  

Welke technische systemen worden er gebruikt? 

Om een woning zo goed mogelijk te isoleren en de warmte vast te houden, wordt er gebruik gemaakt van diverse technische systemen. Een technisch systeem dat wordt ingezet is onder meer het WTW-systeem. Dit systeem bestaat uit een ventilator die zorgt voor warmteterugwinning. Het WTW-systeem zorgt ervoor dat de warmte van de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de koude lucht. Deze wordt opgewarmd via een warmtewisselaar zonder dat hier gas of elektriciteit voor wordt gebruikt. Het WTW-systeem zorgt voor een natuurlijke, verse luchtstroom in het gebouw, waardoor de kwaliteit van leven omhooggaat. Het ventilatierooster zuigt de lucht naar binnen en is makkelijk schoon te houden. Het WTW-systeem zorgt zowel voor het koelen als het verwarmen van de woning. Isoleren betekent ook ventileren. Een goed WTW-systeem is erg belangrijk voor een energie neutrale woning.  

Comfort Bouwblok is een ETA gecertificeerd bouwsysteem. In vergelijking met traditionele bouwmethodes is dit systeem een stuk makkelijker te gebruiken en goedkoper. Er kan zeer snel en efficiënt mee worden gebouwd. Het opnemend vermogen van de bouwblokken maakt het uniek ten opzichte van andere bouwsystemen. Ook zijn ze 100 procent recyclebaar. Comfort Bouwblok heeft jarenlange ervaring met energieneutraal bouwen. Certificeringen als onder meer ‘European Organisation for Technical Assesment’ en ‘Passive House Institute’ tonen aan dat Comfort bouwblok een professionele en ervaren partner is op het gebied van bouwprojecten. Bovendien is Comfort Bouwblok ervaringsdeskundige op het gebied van ‘Isolated Concrete Building’. Een duurzaam huis bouwen is niet alleen goed voor de vermindering van uitstoot, maar ook voor je eigen portemonnee. Diverse systemen dragen bij aan goede isolatie en zorgen ervoor dat de warmte in huis blijft.  

Service staat bij Comfort bouwblok hoog in het vaandel. We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor jouw nieuwe project te bespreken. Ben je geïnteresseerd geraakt in het laten bouwen van een energiezuinige woning en wil je profiteren van korte levertijden? Comfort Bouwblok is een uitstekende, efficiëntere en goedkopere manier van bouwen en isoleren, waardoor je veel energie en geld bespaart. Neem gerust contact met ons op of stuur een mail naar info@comfortbouwblok.nl 

Bekijk ook onze andere artikelen:

Bouwblokken

Recht bouwelement

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 400 mm
RC Waarde: 9.00 m2.K/W

Buitenhoek

Lengte: 850 mm en 550 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 400 mm
RC Waarde: 9.00 m2.K/W

Binnenhoek

Lengte: 450 mm en 150mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 400 mm
RC Waarde: 9.00 m2.K/W

Passtuk

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 200 mm
Dikte: 200 mm

Horizontaal Element

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 140 mm
Dikte: 50 mm

Verticaal Element

Breedte: 140 mm
Hoogte: 490 mm
Dikte: 50 mm

Hoekpas Element 400

Lengte: 150 en 450 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 200 mm

Opvulstrook 400

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 450 mm
Dikte: 200 mm

Hoekpas Element 400

Lengte: 850 en 550 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 200 mm

Recht Element 330

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 330 mm
RC Waarde: 6.70 m2.K/W

Binnenhoek 330

Lengte: 150 mm en 550 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 330 mm
RC Waarde: 6.70 m2.K/W

Hoekpas Element 330

Lengte: 780 en 480 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 130 mm

Pas Element 330

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 200 mm
Dikte: 130 mm

Hoekpas Element 330

Lengte: 150 en 450 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 130 mm

Opvulstrook 330

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 45 mm
Dikte: 130 mm

Bouwmaterialen

Benodigdheden voor een optimale verwerking van de Comfort Bouwblokken. Vraag gerust naar de toepassing en werking.

Schoren

Voor het waterpas stellen van de wanden maken we gebruik van schoren. Deze zijn eventueel ook te gebruiken als steiger. Op de liggers kunnen steigerplanken geplaatst worden, zodat er tijdens het storten van het beton op gelopen kan worden.

Startprofiel

Het binnenste deel van het Passief Bouwblok valt in het startprofiel. Deze zijn verkrijgbaar via Passief Bouwblok en hebben een lengte van 300cm.

EPS snijder

De EPS snijder is ontwikkeld voor het zonder rommel op maat snijden van de bouwelementen.

Pluggen

Thermax pluggen voor het bevestigen van zware elementen aan de gevel.