Nieuws! Passief Bouwblok gaat verder onder de naam Comfort Bouwblok

Huis van piepschuim

De laatste jaren is er steeds meer innovatie rondom projectontwikkeling. De huizenmarkt staat al jaren op zijn kop, wat resulteert in steeds meer ontwikkelingen. Waar er in de bouw veel gewerkt wordt met traditionele materialen als hout en steen worden ook andere materialen steeds populairder. Mede door de vele bouwsystemen die er mogelijk zijn, wordt het echter ook een stuk moeilijker om de juiste keuze te maken. Wat is nu het meest geschikte materiaal om te gebruiken voor je huis? Een huis van piepschuim is een moderne en innovatieve manier van bouwen. Een huis van piepschuim is de perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en betaalbare woning met uitstekende prestaties. Een woning die goed geïsoleerd en duurzaam is.  

EPS blokken en piepschuim

EPS (Expanded Polystyreen) staat ook wel bekend als tempex of piepschuim. EPS-bouwblokken en piepschuim kunnen ideale bouwmaterialen zijn voor je nieuwe huis. Dit met de voornaamste reden dat het materiaal goed isoleert. EPS-materiaal wordt onder meer gebruik in vormen als blokken of platen. EPS is dan ook een steeds vaker gebruikt materiaal in de bouw.   

EPS-bouwblokken gaan lang mee en ze zijn ook nog volledig recyclebaar. De levensduur van EPS is rond de 100 jaar, wat dit product duurzaam maakt. Dit komt onder meer ook omdat EPS niet gevoelig is voor vocht en omdat het erg flexibel is.  

Voor- en nadelen van bouwen met EPS blokken

Net zoals traditionelere bouwsystemen, kent ook het bouwen met EPS-bouwblokken zowel voor- als nadelen. Het product is erg aangenaam als bouwmateriaal omdat EPS-bouwblokken isoleren werken. De blokken zijn luchtdicht waardoor ze de warmte kunnen aanhouden en de kou tegenhouden. Dit maakt het product energie-efficiënt. Het product is daarnaast erg duurzaam aangezien het een hele lange tijd mee kan en volledig gerecycled kan worden. Ook is het een product dat goedkoop kan worden aangeschaft. Zeker in vergelijking met andere bouwmaterialen is EPS een goedkoop bouwproduct. Tot slot zijn de EPS-bouwblokken makkelijk te verwerken. In het materiaal is makkelijk te snijden of zagen en door het lichte gewicht ook makkelijk te verplaatsen. Deze flexibiliteit is zeker voor het transport en de verrichte arbeid een groot voordeel.  

Nadelen EPS

EPS-bouwblokken kennen meer voordelen dan nadelen. Het enige nadeel aan EPS-bouwblokken is dat ze allemaal last hebben van een geboortekrimp. Dit houdt in dat de blokken een paart centimeter kunnen krimpen. Daarnaast worden de blokken soms ook gemaakt van chemische producten die slecht kunnen zijn voor het milieu. Nu kennen de EPS-bouwblokken die door Comfort Bouwblok worden gebruikt het voordeel dat zij maar voor 2 procent uit een chemische stof bestaan. 98 procent van de blokken bestaat uit lucht. Dit maakt de blokken uniek en minder schadelijk dan andere EPS-bouwblokken.   

Gezien de voor- en nadelen is het belangrijk om voorafgaand aan de bouw, onderzoek te doen naar welk materiaal het beste past bij jouw toekomstige huis en de eisen die je hieraan stelt. Ieder materiaal heeft voor- en nadelen waardoor het cruciaal is om hier voorafgaand van op de hoogte te zijn. Dit zorgt ervoor dat je later, als je het huis opgeleverd krijgt, niet voor verrassingen komt te staan.  

Snel en goedkoop bouwen

Naast het feit dat bouwsystemen en bouwmaterialen moeten aansluiten bij jouw wensen, moeten ze uiteraard ook een aangename prijs hebben. Bij ieder bouwproject is het belangrijk dat het proces snel en goedkoop kan worden uitgevoerd. Een snelle uitvoering van het bouwen van een huis vereist een efficiënte planning en organisatie. Ook is het hierin van belang om te werken met kosteneffectieve materialen zoals bijvoorbeeld EPS. Prefabricatie is een techniek die kan helpen met het verkorten van de bouwtijd en de kosten dus kan verlagen. Hierbij worden materialen voorafgaand al tot elementen gemaakt waardoor ze bij aankomst op de bouwplaats al gelijk kunnen worden gebruikt.   

Het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen snelheid, betaalbaarheid en kwaliteit. De snelheid en prijs mogen uiteraard niet ten koste gaan van de geleverde kwaliteit. Een huis is een enorme investering en hier wil je zo lang en goed mogelijk van kunnen genieten. Het inschakelen van een bedrijf met veel ervaring, is hierin cruciaal. Een ervaren partij kan namelijk je voorzien van adviezen om het beoogde resultaat te kunnen bereiken. Comfort Bouwblok is een ervaren partner met onder meer een Passive House certificering. Dit krijgen bedrijven wanneer zij voldoen aan de strenge eisen van de drastische vermindering van het energieverbruik voor ruimteverwarming en -koeling. Op deze manier zullen de resultaten aan de verwachtingen voldoen en krijg je een perfect opgeleverd huis. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op via ons contactformulier of stuur gerust een mail aan info@comfortbouwblok.nl.

Bekijk ook onze andere artikelen:

Bouwblokken

Recht bouwelement

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 400 mm
RC Waarde: 9.00 m2.K/W

Buitenhoek

Lengte: 850 mm en 550 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 400 mm
RC Waarde: 9.00 m2.K/W

Binnenhoek

Lengte: 450 mm en 150mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 400 mm
RC Waarde: 9.00 m2.K/W

Passtuk

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 200 mm
Dikte: 200 mm

Horizontaal Element

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 140 mm
Dikte: 50 mm

Verticaal Element

Breedte: 140 mm
Hoogte: 490 mm
Dikte: 50 mm

Hoekpas Element 400

Lengte: 150 en 450 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 200 mm

Opvulstrook 400

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 450 mm
Dikte: 200 mm

Hoekpas Element 400

Lengte: 850 en 550 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 200 mm

Recht Element 330

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 330 mm
RC Waarde: 6.70 m2.K/W

Binnenhoek 330

Lengte: 150 mm en 550 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 330 mm
RC Waarde: 6.70 m2.K/W

Hoekpas Element 330

Lengte: 780 en 480 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 130 mm

Pas Element 330

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 200 mm
Dikte: 130 mm

Hoekpas Element 330

Lengte: 150 en 450 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 130 mm

Opvulstrook 330

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 45 mm
Dikte: 130 mm

Bouwmaterialen

Benodigdheden voor een optimale verwerking van de Comfort Bouwblokken. Vraag gerust naar de toepassing en werking.

Schoren

Voor het waterpas stellen van de wanden maken we gebruik van schoren. Deze zijn eventueel ook te gebruiken als steiger. Op de liggers kunnen steigerplanken geplaatst worden, zodat er tijdens het storten van het beton op gelopen kan worden.

Startprofiel

Het binnenste deel van het Passief Bouwblok valt in het startprofiel. Deze zijn verkrijgbaar via Passief Bouwblok en hebben een lengte van 300cm.

EPS snijder

De EPS snijder is ontwikkeld voor het zonder rommel op maat snijden van de bouwelementen.

Pluggen

Thermax pluggen voor het bevestigen van zware elementen aan de gevel.