Nieuws! Passief Bouwblok gaat verder onder de naam Comfort Bouwblok

Passiefhuis isolatie

Een passiefhuis met goede isolatie is voor iedereen een verrijking. Comfort Bouwblok kan dit voor u realiseren. Passieve huizen verbruiken weinig energie. Deze woonobjecten worden gezien als comfortabele leefruimtes waar sprake is van een gezond binnenklimaat. Er wordt goed geïsoleerd met als voordeel dat ruimtes warm en koud gehouden kunnen worden binnen alle jaargetijden. Doordat er duurzaam gebouwd wordt, lever je een bijdrage aan het milieu. Dat wordt niet alleen verzocht vanuit de overheid maar is ook nog eens goed voor de eigen moraal. Door goede isolatiedikte is er sprake van minder energieverbruik wat gunstig is voor de portemonnee. Genoeg redenen om te kiezen voor een passiefhuis.

 

foto van EPS bouwblok

Wat zijn de eisen voor een passief huis?

Overweeg je in een passiefhuis te wonen? Dan wil je natuurlijk weten aan welke eisen een passiefhuis voldoet. Een passiefhuis kan gezien worden als een huis waar niet veel energie nodig is om warmte of koelte te creëren. Je hoeft de verwarming dus niet op een hoge temperatuur te zetten om het lekker warm te hebben. Ook hoef je voor koelte geen ramen en deuren wagenwijd open te zetten. Dit is te danken aan goede isolatiedikte en het feit dat het huis zo gebouwd is dat het volledige profijt van de zon heeft. Passiefhuizen zijn al sinds de jaren 80 in opkomst. De laatste jaren worden naar hetzelfde idee ook scholen, kantoren en andere gebouwen zo ingericht. Een en ander wordt niet alleen toegepast op nieuwbouw, maar ook op bestaande woningen. Isolatiedichtheid, energieverbruik en luchtdichtheid spelen een belangrijke rol.

 

Luchtdichtheid

Een belangrijk element bij een passiefhuis is de luchtdichtheid. Zowel bij het ontwerpen als uitvoeren moet hier goed over nagedacht worden. Professionals van Comfort Bouwblok weten precies waar ze met luchtdichtheid op moeten letten. De maximale waarde voor kierdichting (n50-waarde) is vastgesteld op 0,6. Dat wil zeggen dat de lekkende lucht uit een huis maximaal 0,6 keer de hoeveelheid van een huis mag zijn.

 

Passief bouwen voor lage energierekening

Op passieve wijze bouwen en verbouwen brengt vele pluspunten met zich mee. Een groot voordeel van passief bouwen is een lage energierekening. Dit wordt gerealiseerd vanwege een laag energieverbruik. Het verbruik is niet hoog door de toepassing van laagtemperatuurverwarming en waterbesparende maatregelen. Wat ook kan helpen is het gebruik van energiezuinige huishoudelijke apparaten en de juiste gebruikshandleidingen. Door het juiste WTW-systeem gaat onder andere de kwaliteit van leven omhoog. De juiste isolatiedikte is eveneens belangrijk. Goed isoleren kan gezien worden als ventileren.

 

Andere voordelen van een passiefhuis

Het hebben van een passiefhuis brengt nog meer voordelen met zich mee. Er is sprake van duurzaam bouwen of verbouwen. Er wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met het effect op het milieu. Dat komt tot uiting bij het ontwerpen van een bouwwerk of gedurende de verbouwing, bouwen, sloop of renovatie. Als er op duurzame wijze gebouwd wordt, zal er ook gekeken worden naar het gebruik van een gebouw. Daarnaast zal bekeken worden hoe er zo min mogelijk CO2 uitgestoten wordt. Dit heeft te maken met het verwarmen en koelen van een ruimte.

Duurzaam bouwen

Bij duurzaam bouwen moet rekening gehouden worden met een aantal zaken. Comfort Bouwblok weet precies waar opgelet moet worden. Bij het ontwerpen wordt nagedacht over welke technische levensduur van een gebouw gewenst is. Dit om de belasting milieutechnisch te verminderen. Voor het bouwen moet voor bouwwijzen en materialen gekozen worden, die vriendelijk voor het milieu zijn. Bij het ontwerpen en kiezen van materiaal is het raadzaam te letten op hergebruik van bouwdelen en recycling van materialen welke vrijkomen als een gebouw gesloopt wordt.

De keuze voor sloop moet niet te snel gemaakt worden. Het kan verstandig zijn om eerst te beoordelen of een gebouw geschikt is voor samenvoeging, renovatie, herbestemming of splitsing. Het gebouw dient zo ontworpen te worden, dat het eenvoudig aangepast kan worden aan de voorkeuren van (nieuwe) bewoners. Er worden duurzame technieken toegepast waardoor er bespaard wordt op materiaal- en energiegebruik. Iedere maatregel die leidt tot energiebesparing wordt genomen voor lagere energielasten. De gebruiker zal een installatie energiezuinig kunnen gebruiken.

 

Passief bouwen met Comfort Bouwblok

Twijfel niet en kies voor passief bouwen met Comfort Bouwblok. Dit kan gerealiseerd worden voor een nieuwbouwhuis, bestaande woning of ander gebouw. Comfort Bouwblok is een ETA gecertificeerd bouwsysteem, waardoor er direct, snel en efficiënt gebouwd kan worden. Er kan direct gestart worden met bouwen of verbouwingen.

Ons bedrijf is uniek als het gaat om duurzaam bouwen en verbouwen. Luchtdicht bouwen en de juiste SEwaarde zorgen er met goede isolatie mede voor dat er energiezuinig gebouwd wordt. Dit scheelt enorm in energiekosten en draagt bij aan een beter milieu. Aarzel niet en neem direct contact op!

 

Klik HIER voor meer informatie of stuur gerust een mail naar info@comfortbouwblok.nl.

Bekijk ook onze andere artikelen:

Bouwblokken

Recht bouwelement

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 400 mm
RC Waarde: 9.00 m2.K/W

Buitenhoek

Lengte: 850 mm en 550 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 400 mm
RC Waarde: 9.00 m2.K/W

Binnenhoek

Lengte: 450 mm en 150mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 400 mm
RC Waarde: 9.00 m2.K/W

Passtuk

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 200 mm
Dikte: 200 mm

Horizontaal Element

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 140 mm
Dikte: 50 mm

Verticaal Element

Breedte: 140 mm
Hoogte: 490 mm
Dikte: 50 mm

Hoekpas Element 400

Lengte: 150 en 450 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 200 mm

Opvulstrook 400

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 450 mm
Dikte: 200 mm

Hoekpas Element 400

Lengte: 850 en 550 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 200 mm

Recht Element 330

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 330 mm
RC Waarde: 6.70 m2.K/W

Binnenhoek 330

Lengte: 150 mm en 550 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 330 mm
RC Waarde: 6.70 m2.K/W

Hoekpas Element 330

Lengte: 780 en 480 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 130 mm

Pas Element 330

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 200 mm
Dikte: 130 mm

Hoekpas Element 330

Lengte: 150 en 450 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 130 mm

Opvulstrook 330

Lengte: 1200 mm
Hoogte: 45 mm
Dikte: 130 mm

Bouwmaterialen

Benodigdheden voor een optimale verwerking van de Comfort Bouwblokken. Vraag gerust naar de toepassing en werking.

Schoren

Voor het waterpas stellen van de wanden maken we gebruik van schoren. Deze zijn eventueel ook te gebruiken als steiger. Op de liggers kunnen steigerplanken geplaatst worden, zodat er tijdens het storten van het beton op gelopen kan worden.

Startprofiel

Het binnenste deel van het Passief Bouwblok valt in het startprofiel. Deze zijn verkrijgbaar via Passief Bouwblok en hebben een lengte van 300cm.

EPS snijder

De EPS snijder is ontwikkeld voor het zonder rommel op maat snijden van de bouwelementen.

Pluggen

Thermax pluggen voor het bevestigen van zware elementen aan de gevel.