Bouwen met EPS voordelen
Dat EPS de laatste jaren zoveel door zowel aannemers, als architecten en particulieren veel wordt gebruikt, is niet zonder reden. Het bouwen met EPS brengt vele voordelen met zich mee. EPS is een lichtgewicht materiaal wat ervoor zorgt dat het een stuk makkelijker te vervoeren en te installeren is dan bijvoorbeeld traditionele bouwmaterialen. Dit maakt de arbeid een stuk minder zwaar en de bouwtijd wordt hierdoor ook flink verminderd. EPS is een veelzijdig materiaal, aangezien het niet alleen voor muren kan worden gebruikt, maar ook voor vloeren, daken en nog veel meer. Het is geschikt voor verschillende soorten bouwelementen en kan makkelijk worden aanpast naar allerlei soorten ontwerpen.
Een ander groot voordeel van een EPS-woning is dat het een hoge isolatiewaarde heeft. De goede isolatie zorgt ervoor dat warmte in de zomer buiten blijft en dat het in de winter juist binnen blijft. Dit resulteert in lagere stookkosten wat veel kan schelen in de kosten en zorgt voor een lagere energierekening. Niet alleen isoleert het voor de warmte, ook het geluid wordt door EPS goed geïsoleerd. EPS-blokken zijn bestand tegen water en vocht, wat ze een levenverwachting van 100+ jaar geeft. Een materiaal met vele voordelen, waar je zeker op kunt bouwen.
Piepschuim woning
Het materiaal EPS wordt ook vaak aangeduid als piepschuim. In feite is het exact hetzelfde materiaal. Het isolatiemateriaal wordt geproduceerd door kleine bolletjes polystyreen te verwarmen en op te blazen tot een bepaalde grootte. Een piepschuim woning is een modern en duurzaam alternatief voor traditionele bouwmethoden. Het gebruik van EPS biedt niet alleen voordelen op het gebied van isolatie, maar ook op het gebied van kosten en efficiëntie. EPS is ook een materiaal dat gemakkelijk te verwerken is, wat het bouwproces sneller en efficiënter maakt.
Het bouwproces van een piepschuim woning is anders dan dat van een traditioneel huis. Er wordt eerst een fundering gestort. Na het storten van de fundering worden de EPS blokken op elkaar gestapeld zodat er muren kunnen worden gevormd. In de lege ruimte tussen de blokken wordt vervolgend beton gestort. Hierdoor wordt er een stevige muur gevormd die goed geïsoleerd is door de EPS-blokken. Vervolgens worden de blokken bekleed met een afwerkingslaag. Met het aanbrengen van deze laag is het huis geschikt voor elk soort klimaat. Doordat er allerlei verschillende soorten materiaal tegen de blokken kan worden aangeplakt, heb je als architect en bewoner veel creatieve vrijheid. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld steenstrips of hout tegen de EPS-blokken aan te monteren zodat het huis helemaal naar jouw smaak wordt afgewerkt.
Kosten voor bouwen EPS-woning
De kosten van een EPS-woning kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Ondanks dat de prijzen kunnen variëren, is het bouwen met EPS-blokken voordeliger dan andere bouwmethodes. Al vanaf de aanschaf van het EPS-materiaal is deze bouwmethode een stuk voordeliger dan de traditionele methodes. Er wordt door de lichtgewicht bouwblokken veel geld bespaard op arbeidsuren. Daarnaast komt daar nog bij dat een EPS-woning van invloed is op je energiegebruik. Door het gebruik van EPS-bouwblokken zorg je voor een goed geïsoleerde woning die jou als huiseigenaar geld oplevert. Door de goede isolatie kun je de warmte binnenhouden, waardoor je de verwarming een stuk minder vaak hoeft te gebruiken. Met de juiste isolatie bespaar je dus veel energie. Dit zal je op lange termijn veel geld schelen. De EPS-bouwblokken van Comfort Bouwblok worden in Nederland geproduceerd, waardoor de bouwblokken veelal direct uit voorraad leverbaar zijn. De prijs is geheel afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren. Voor een specifieke prijs voor de bouw van een EPS-woning, kun je gerust hier een offerte aanvragen.
Bij het bouwen van een woning spelen diverse aspecten een rol. Energiezuinig bouwen wordt niet alleen vanuit de overheid gestimuleerd, maar kent zeker ook voordelen voor de bewoners. Duurzaam bouwen met EPS-blokken brengt vele voordelen met zich mee voor je eigen wooncomfort. Bouwen met EPS-blokken zorgt ervoor dat duurzaam en energieneutraal wonen een stuk toegankelijker wordt.
Wanneer er voor het eerst met Comfort Bouwblokken wordt gebouwd, zal er bij aanvang van het project een medewerker van Comfort Bouwblok aanwezig zijn om te helpen met de juiste begeleiding op de bouwplaats. Ook hebben we een kenniscentrum dat zich bevindt in Emmeloord. Deze plek biedt de mogelijkheid om onze producten en die van onze partners te bezichtigen. In dit kenniscentrum is het onder meer mogelijk om een volledig functioneel mini-huis, waarin alle aspecten van verduurzaming zijn geïntegreerd, te bekijken. Van fundering tot dakbedekking en van kozijnen tot gevelafwerkingen, we presenteren een breed scala aan oplossingen. Zo weet de aannemer precies hoe er met de bouwblokken kan worden gewerkt.
Bij ‘Comfort Bouwblok’ werken deskundigen die ervaren zijn in het werken met efficiënte bouwsystemen. Als gecertificeerd bedrijf en ervaringsdeskundige op het gebied van ‘Isolated Concrete Building’ staat goede service voorop. We helpen je graag met het bouwen van een EPS-woning. Interesse in wat Comfort Bouwblok voor jou kan betekenen?
Klik HIER voor meer informatie of stuur gerust een mail naar info@comfortbouwblok.nl.
Bekijk ook onze andere artikelen:
- Bouwen met EPS bouwblokken
- Energiezuinig huis bouwen
- Fundering maken met piepschuim
- Huis van piepschuim
- EPS Bouwblokken
Bouwblokken
Recht bouwelement
Lengte: 1200 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 400 mm
RC Waarde: 9.00 m2.K/W
Buitenhoek
Lengte: 850 mm en 550 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 400 mm
RC Waarde: 9.00 m2.K/W
Binnenhoek
Lengte: 450 mm en 150mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 400 mm
RC Waarde: 9.00 m2.K/W
Passtuk
Lengte: 1200 mm
Hoogte: 200 mm
Dikte: 200 mm
Horizontaal Element
Lengte: 1200 mm
Hoogte: 140 mm
Dikte: 50 mm
Verticaal Element
Breedte: 140 mm
Hoogte: 490 mm
Dikte: 50 mm
Hoekpas Element 400
Lengte: 150 en 450 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 200 mm
Opvulstrook 400
Lengte: 1200 mm
Hoogte: 450 mm
Dikte: 200 mm
Hoekpas Element 400
Lengte: 850 en 550 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 200 mm
Recht Element 330
Lengte: 1200 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 330 mm
RC Waarde: 6.70 m2.K/W
Binnenhoek 330
Lengte: 150 mm en 550 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 330 mm
RC Waarde: 6.70 m2.K/W
Hoekpas Element 330
Lengte: 780 en 480 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 130 mm
Pas Element 330
Lengte: 1200 mm
Hoogte: 200 mm
Dikte: 130 mm
Hoekpas Element 330
Lengte: 150 en 450 mm
Hoogte: 245 mm
Dikte: 130 mm
Opvulstrook 330
Lengte: 1200 mm
Hoogte: 45 mm
Dikte: 130 mm
Bouwmaterialen
Benodigdheden voor een optimale verwerking van de Comfort Bouwblokken. Vraag gerust naar de toepassing en werking.
Schoren
Voor het waterpas stellen van de wanden maken we gebruik van schoren. Deze zijn eventueel ook te gebruiken als steiger. Op de liggers kunnen steigerplanken geplaatst worden, zodat er tijdens het storten van het beton op gelopen kan worden.
Startprofiel
Het binnenste deel van het Passief Bouwblok valt in het startprofiel. Deze zijn verkrijgbaar via Passief Bouwblok en hebben een lengte van 300cm.
EPS snijder
De EPS snijder is ontwikkeld voor het zonder rommel op maat snijden van de bouwelementen.
Pluggen
Thermax pluggen voor het bevestigen van zware elementen aan de gevel.